Mejerifri glass

ALLERGIFRI GLASS!

Mormor Magdas mejerifria glass är mjölkfri, laktosfri, äggfri, glutenfri och som alltid tillsatsfri, sojafri och nötfri! En av glassarna är sötad med dadlar istället för socker.

Vi har haft glädjen att uppleva flera barn och vuxna med multiallergier som tidigare inte kunnat äta glass som nu äntligen kan det!

Vår mejerifria kollektion består av sex glassar:

  • Ljuvliga Jordgubbar (jordgubbar, socker, vatten)
  • Hallå Banan (hallon, banan, dadlar)
  • Sydamerikansk Choklad (kokosnöt, kakao, vatten, socker),
  • Skandinavisk Ananas (kokosnöt, ananas, vatten, socker, dill),
  • Afrikansk Mango (kokosnöt, mango, vatten, socker, rött the) och
  • Skånsk Lakrits (kokosnöt, lakritspulver, vatten, socker och hallon) i samarbete med våra vänner Lakritsfabriken!

OBS: då glassen har låg lufthalt och dessutom är helt fri från tillsatser (så som exempelvis stabilisatorer som gör att glassen blir fluffig så fort du tagit den ur frysen) så behöver du ta hand om den på ett annat sätt än vad du möjligtvis är van vid. Tina glassen en lång stund innan du ska äta den, helst i kylskåp för då blir den genomtinad, krämig och smakerna framträder bättre.

Kokosgrädden och kokosmjölken vi gör glassen på kommer från Kung Markatta och innehåller kokosnöt och vatten.

Vår tillverkning är sedan innan helt mandel- och nötfri. Kokosnöt definieras inte som nöt.

Lakritsfabriken som vi köper lakritspulver i från använder rismjöl istället för vetemjöl i sin lakrits. Vetemjölet i vår fabrik förvaras i ett eget skåp och vi gör vår kakdegsglass separata dagar.

Fem av glassarna innehåller socker. En är sötad med dadlar. Vi jobbar på att få fram fler glassar sötad med annat än socker till nästa år, vi måste bara se till att konsistensen blir bra!

OBS: Glassen tillverkas i samma maskiner som våra gräddglassar men separata dagar. Vi har aldrig vetemjöl i vår glassmaskin eftersom kakdegen tillsätts efter att glassen tagits ur glassmaskinen, det samma gäller popcornen i vår popcornglass. Maskinerna är noga rengjorda efter varje tillverkning. De dagarna vi gör vår mejerifria glass finns inte ägg, mjölk eller vetemjöl framtagna i tillverkningen.

Betyder det att glassen kan innehålla spår av mjölk, ägg eller vete/gluten?
Våra branschriktlinjer säger så här: En tillverkare får inte gömma sig bakom att det kan finnas spår, utan har man en maskin som går att städa med ordentliga städrutiner då ”finns det inga spår” så länge ingen kan peka på annat. De som vill får mycket gärna ta del av våra rutiner. Maila info@mormormagdas.se och märk mailet ”rutiner mejerifritt”.

Vår dröm är att ha råd med ett allergifritt rum, dvs ett separat rum med egna maskiner. Om vi säljer ca 50 000 glassar ur vårt mejerifria sortiment så har vi råd med det! Så ni som kan äta denna glass, ät så mycket ni bara orkar så kan vi i framtiden ha ett sådant rum så varendaste en kan äta vår glass!

Det är fritt fram för matbutikerna att beställa hem glassarna, så tveka inte att tipsa din lokala butik om du vill kunna handla glassen hos dem! Vi kan skicka över hela Sverige!