Pressrum

Småländsk entreprenör till Stockholm med ny trendig glass!

En ny stjärna på glasshimlen gör entré i storstaden! Till de konsumenter som sökt efter en innovativ glass i premium segmentet, där alla tillsatser är bannlysta, med spännande smaker och som är ”därproducerad” på råvaror hämtade kring glassfabriken. Gratulerar! Nu finns Mormor Magdas Därproducerade Glass från Taberg inte bara i Småland utan även i Stockholm.

-Det här är en dröm, att vår fina glass som fått ett sådant fantastiskt gensvar lokalt, nu även kommer att finnas i Stockholmsbutiker. Vår glass förtjänar en plats i frysdisken därför att den är tillsatsfri, säsongsanpassad och för att konsumenten vet vart den är gjord och vilka som gör den, svarar entreprenören Angela Hafström på frågan om hur det kommer sig att den relativt nystartade glassfabriken redan börjar leverera glass till Stockholm.

-Vårt egna koncept Därproducerat talar om för den medvetna konsumenten direkt i innehållsförteckningen, vart ingredienserna i produkten kommer ifrån. Spårbarhet och ursprungsmärkning är oerhört trendig i mat- och restaurangbranschen men så vitt vi vet är vi först i Sverige med att försöka spåra en förädlad livsmedelsprodukt fortsätter Angela Hafström.

Till Mormor Magdas glassfabrik hämtas många av ingredienserna från gårdar runt om i Småland så som Oberga Bärodling i Tranås, Kaffe & Kackel vid Landsjön, Lalleryds Ägg och Rudenstams fruktodlingar i Gisebo. Mejeriprodukterna kommer från Hjordnära Mejeri i Hjo i Västergötland.

Angela hoppas också att stockholmarna skall tilltalas av konceptet att handla glass i stan men med en tillverkande liten glassfabrik på landet som går att besöka när andan faller på. Tabergs strategiska läge nära E4an gör att företaget hoppas på att många passar på att stanna till och äta därproducerad glass på resan genom Sverige i vår och sommar.

För mer information, vänligen kontakta Angela Hafström på angela@darproducerat.se eller ring 070-379 52 81.

Mormor Magdas Därproducerade Mat och Glass AB startade glasstillverkning i juni 2011, konceptet har utvecklats sedan mars 2010. Bakom idén står Angela som tröttnade på att vara arbestslös och beslöt sig för att ta tag i sitt eget karriärsöde. Företaget har sitt säte i Smålands Taberg och drivs av Angela och hennes  väninna Kattis Wadsby som är ansvarig för glasstillverkningen. Glassen finns att köpa i utvalda mataffärer runt om i Sverige, från sydliga Vellinge till nordliga Skellefteå. Förutom glasstillverkning och egen försäljning av glass i fabriken anordnar Mormor Magda glassprovningar, glasskurser och glasskalas för slutna sällskap, både företag och privatpersoner.


Pressbilder

Pressbilder för tidningar och bloggar hittar du i vårt bildgalleri.

Till galleriet →